Την Τρίτη 5/2/2019, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, φιλοξενήσαμε στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας την εφηβική παράσταση «PoiostheleisNaGineis.com» από τη θεατρική ομάδα OneTwoFree και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Πρόκειται  για μία παράσταση με θέμα τα videogames και την εικονική πραγματικότητα.  Το κεντρικό πρόσωπο του έργου, ο έφηβος Οδυσσέας, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ανακαλύπτει ένα καινοτόμο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Οι ήρωες του έργου βρίσκουν καταφύγιο σε έναν κόσμο φανταστικό, όπου δεν κινδυνεύουν αφού μπορούν να είναι αλώβητοι, αλλά ακόμα κι αν κινδυνεύσουν, η λύση μοιάζει πολύ εύκολη, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να ξεκινήσουν πάλι από το μηδέν.

Ένας κόσμος ανοιχτός σε όλους, χωρίς κριτήρια ελκύει τη νεανική περιέργεια του Οδυσσέα και τον κερδίζει. Τι γίνεται όμως αφού μπει σε αυτόν και, κυρίως, πώς θα μπορέσει να επιστρέψει και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα;

Οι μαθήτριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν μία παράσταση με πρωτοτυπία, έντονο ρυθμό, έξυπνη σκηνοθεσία και ψηφιακά σκηνικά, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Μετά το τέλος της παράστασης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ηθοποιούς για θέματα σχετικά με το διαδίκτυο, τα videogames, αλλά και την ιδέα να δημιουργήσουν το συγκεκριμένο έργο.

 

Ομάδα OneTwoFree : Λευτέρης Καταχανάς, Σοφία Παλάντζα, Κρισάνα Αλεφαντινου, Ιφιγένεια Μακρή,  Νικήτας Αναστόπουλος